laugardagur, 12. janúar 2013

Det store ahorntræ er fældet


[Myndasería af garðahlyn sem felldur var í dönsku garði. Neðst er mynd af trénu í fullum skrúða.]Her er det sidste billede af det store ahorntræ, som stod alt for tæt huset.

Træet skulle fældes for ikke at gøre skade på huset, og det er sket i denne uge.Vi havde ikke mod på selv at gå i gang med fældningen af så stort et træ, for tænk hvis noget gik helt galt. Derfor havde vi bestilt en professionel skovmand til at udføre opgaven, for at være sikre på, det var en, der havde 100% styr på tingene og forsikringen i orden, hvis træet mod al forventning skulle tage et forkert drej.Forhugget er taget, og jeg må tilstå jeg havde lidt kriller i maven.Der blev gået sikkert og professionelt til værks, og inden vi fik set os om, begyndte træet at hælde helt efter planen :-)Sikke et brag der lød, da træet ramte plænen. Pyha, ikke mere mavekriller ;-)De største stammer blev savet op i 30 cm stykker, så de er klar til at blive kløvet. Jeg er dybt imponeret over, hvad en professionel skovmand kan klare på en time !

Herfra tager vi selv over. Der er vist arbejde nok til os et pænt stykke tid, inden der er ryddet op efter det her ;-)
[Mynd af trénu frá sept. sl.:]Source:http://mitgronneunivers.blogspot.com/2013/01/det-store-ahorntr-er-fldet.html
Powered by Reader2Blogger

Sagan af förgun viðarins er svo hér frá 1. apríl 2013: http://mitgronneunivers.blogspot.com/2013/04/det-store-ahorntr-skrumper-ind.html

Engin ummæli:

Skrifa ummæli